kolacja walentynkowa

Kolacja Walentynkowa w Restauracji
Hotelu Grand Sal****

Szukasz wyjątkowego miejsca na spędzenie Walentynek ? W dniu zakochanych zapraszamy na kolację do Restauracji
Hotelu Grand Sal****. Specjalnie na ten wieczór, nasz szef kuchni przygotował wyjątkowe menu.

KOLACJA WALENTYNKOWA - 2025 / 2025 VALENTINE'S DAY DINNER

ZESTAW I / SET I

APERITIF / APERITIF

Kieliszek Prosecco
Glass of Prosecco

PRZYSTAWKI / APPETISER

Gravlax z blinami, czarnym kawiorem i majonezem szczypiorkowym
Gravlax with blini, black caviar and chive mayonnaise

ZUPA / SOUP

Krem z pieczonego pomidora, świeżej bazylii z chipsem z Parmezanu i kwaśną śmietaną
Cream of roasted tomato, fresh basil with Parmesan chips and sour cream

DANIA GŁÓWNE / MAIN COURSE

Filet z kaczki sous vide z sosem czekoladowym, czerwonym risotto i piklowanym ogórkiem
Duck fillet cooked sous vide with chocolate sauce, red risotto and pickled cucumber

DESER / DESSERT

Eton Mess, z sosem malinowym, śmietaną i kruszoną bezą
Eton Mess with raspberry sauce, cream, crumble and meringue

NAPOJE / BEVERAGES

Kieliszek wina białego – Michel Torino Torrontes lub czerwonego – Michel Torino Malbec
Glass of white wine - Michel Torino Torrontes; or glass of red wine - Michel Torino Malbec

Woda niegazowana ze świeżą miętą i cytryną
Still water with fresh mint and lemon

Kawa lub Herbata
Coffee or tea


CENA ZESTAWU DLA JEDNEJ OSOBY – 180,00 PLN

PRICE OF THE SET PER PERSON - 180.00 PLN

 

ZESTAW II / SET II

APERITIF / APERITIF

Kieliszek Prosecco
Glass of Prosecco

PRZYSTAWKI / APPETISER

Grillowane karczochy na salsie z pomidorów i mango z grzanką serową i świeżą figą
Grilled artichokes with tomato and mango salsa, cheese toast and fresh fig

ZUPA / SOUP

Krem z selera naciowego i jabłka z prażonym słonecznikiem
Cream of celery and apple with roasted sunflower seeds

DANIA GŁÓWNE / MAIN COURSE

Makaron Pappardelle z zielonymi warzywami, koprem włoskim, kremową śmietaną i Parmezanem
Pappardelle with green vegetables, fennel, cream and Parmesan

DESER / DESSERT

Lava Cake z lodami miętowymi i żelką z mango
Lava Cake with mint-flavoured ice cream and mango jelly

NAPOJE / BEVERAGES

Kieliszek wina białego – Michel Torino Torrontes lub czerwonego – Michel Torino Malbec
Glass of white wine - Michel Torino Torrontes; or glass of red wine - Michel Torino Malbec

Woda niegazowana ze świeżą miętą i cytryną
Still water with fresh mint and lemon

Kawa lub Herbata
Coffee or tea


CENA ZESTAWU DLA JEDNEJ OSOBY – 180,00 PLN

PRICE OF THE SET PER PERSON - 180.00 PLN

 

Menu dostępne w dniach 14-16.02.2025.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja stolika:

tel. +48 12 281 44 63
e-mail: restauracja(replaceMe)kopalnia.pl

Restauracja czynna jest w godzinach 12:00 – 21:00

 Zapraszamy!

facebook