Kolacja Walentynkowa w Restauracji
Hotelu Grand Sal****
Szukasz wyjątkowego miejsca na spędzenie Walentynek ? W dniu zakochanych zapraszamy na kolację do Restauracji
Hotelu Grand Sal****. Specjalnie na ten wieczór, nasz szef kuchni przygotował wyjątkowe menu.
KOLACJA WALENTYNKOWA - 2025 / 2025 VALENTINE'S DAY DINNER
ZESTAW I / SET I
APERITIF / APERITIF
Kieliszek Prosecco
Glass of Prosecco
PRZYSTAWKI / APPETISER
Gravlax z blinami, czarnym kawiorem i majonezem szczypiorkowym
Gravlax with blini, black caviar and chive mayonnaise
ZUPA / SOUP
Krem z pieczonego pomidora, świeżej bazylii z chipsem z Parmezanu i kwaśną śmietaną
Cream of roasted tomato, fresh basil with Parmesan chips and sour cream
DANIA GŁÓWNE / MAIN COURSE
Filet z kaczki sous vide z sosem czekoladowym, czerwonym risotto i piklowanym ogórkiem
Duck fillet cooked sous vide with chocolate sauce, red risotto and pickled cucumber
DESER / DESSERT
Eton Mess, z sosem malinowym, śmietaną i kruszoną bezą
Eton Mess with raspberry sauce, cream, crumble and meringue
NAPOJE / BEVERAGES
Kieliszek wina białego – Michel Torino Torrontes lub czerwonego – Michel Torino Malbec
Glass of white wine - Michel Torino Torrontes; or glass of red wine - Michel Torino Malbec
Woda niegazowana ze świeżą miętą i cytryną
Still water with fresh mint and lemon
Kawa lub Herbata
Coffee or tea
CENA ZESTAWU DLA JEDNEJ OSOBY – 180,00 PLN
PRICE OF THE SET PER PERSON - 180.00 PLN
ZESTAW II / SET II
APERITIF / APERITIF
Kieliszek Prosecco
Glass of Prosecco
PRZYSTAWKI / APPETISER
Grillowane karczochy na salsie z pomidorów i mango z grzanką serową i świeżą figą
Grilled artichokes with tomato and mango salsa, cheese toast and fresh fig
ZUPA / SOUP
Krem z selera naciowego i jabłka z prażonym słonecznikiem
Cream of celery and apple with roasted sunflower seeds
DANIA GŁÓWNE / MAIN COURSE
Makaron Pappardelle z zielonymi warzywami, koprem włoskim, kremową śmietaną i Parmezanem
Pappardelle with green vegetables, fennel, cream and Parmesan
DESER / DESSERT
Lava Cake z lodami miętowymi i żelką z mango
Lava Cake with mint-flavoured ice cream and mango jelly
NAPOJE / BEVERAGES
Kieliszek wina białego – Michel Torino Torrontes lub czerwonego – Michel Torino Malbec
Glass of white wine - Michel Torino Torrontes; or glass of red wine - Michel Torino Malbec
Woda niegazowana ze świeżą miętą i cytryną
Still water with fresh mint and lemon
Kawa lub Herbata
Coffee or tea
CENA ZESTAWU DLA JEDNEJ OSOBY – 180,00 PLN
PRICE OF THE SET PER PERSON - 180.00 PLN
Menu dostępne w dniach 14-16.02.2025.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja stolika:
tel. +48 12 281 44 63
e-mail: restauracja(replaceMe)kopalnia.pl
Restauracja czynna jest w godzinach 12:00 – 21:00
Zapraszamy!